Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Les/Cursus Overzicht Les/Cursus Overzicht
do 28 mrt
Cursussen Beeldend Kinderen
(Zie brochure voor info over tijden en prijzen. Of bel 050-5339560.)

cursussen

Handenarbeidclub: hout, klei, schilderen, e.d.
In deze cursus doe je veel verschillende dingen: kleien, timmeren, zagen, boren, schilderen, werken met metaal of andere materialen. Je leert kleuren mengen, glazuren en elektrisch boren! Je mag van alles maken: boten, knikkerbanen, monsters, vogels, sieraden... Soms werken we naar aanleiding van een thema of verhaal. Ook kijken we naar het werk van kunstenaars, daar krijg je leuke ideeen van! Na de opdracht mag je voor jezelf knutselen.

Tekenen en schilderen
Ben jij gek op tekenen, verven, krijten en kleuren? Wil je mooie kleuren leren mengen die je niet eens in de winkel kan kopen? Leren hoe de basis van schaduw en perspectief werkt en hoe je het kan gebruiken in je eigen kunstwerken? Dan is deze cursus voor jou! Je leert nieuwe materialen kennen aan de hand van opdrachten of gewoon je eigen fantasie. We gaan werken met (kleur)potloden, houtskool, stiften, fineliners, krijtsoorten, acrylverf en ecoline en nog veel meer! We gaan samen lekker aan de slag en achteraf krijg je natuurlijk je eigen kunstwerken mee naar huis.

Striptekenen
Als je graag tekent en strips leest dan is dit iets voor jou. Je leert hoe je een eigen stripfiguur maakt en hem of haar de grappigste, leukste, engste, stoerste of mooiste avonturen laat beleven. Jouw fantasie is de baas! Niks is te gek! Je leert de basis van perspectief en het gebruik van schaduw en kleuren, hoe je een strip opbouwt, en hoe je een verhaal het beste kan vertellen. Achteraf mag je de strips natuurlijk meenemen naar huis.

Modelbouw / Timmerwerkplaats
Hoe maak je een vliegtuig, een schip, een poppenhuis of een kasteel?
Of je wilt iets uitvinden, iets wat er nog helemaal niet is! Dat kan hier!
We werken veel met hout, bijvoorbeeld met het lichte balsahout, voor boten en vliegtuigen. Maar ook met kunststofplaat. We schroeven, boren, spijkeren en lijmen. Er is allerlei gereedschap, zelfs een elektrische figuurzaag. En boormachines waar je zelf mee mag werken. En er is hulp! Dus ben je handig, of wil je dat graag worden, welkom bij modelbouw/timmerwerkplaats..