Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Les/Cursus Overzicht Les/Cursus Overzicht
wo 28 aug
Cursussen Beeldend
cursussen en workshops beeldende kunst

(Zie brochure voor info over tijden en prijzen. Of bel 050-5339560.)

KINDEREN

handenarbeidclub: hout, klei, schilderen, e.d.
In deze cursus doe je veel verschillende dingen: kleien, timmeren, zagen, boren, schilderen, werken met metaal of andere materialen. Je leert kleuren mengen, glazuren en elektrisch boren! Je mag van alles maken: boten, knikkerbanen, monsters, vogels, sieraden... Soms werken we naar aanleiding van een thema of verhaal. Ook kijken we naar het werk van kunstenaars, daar krijg je leuke idee?n van! Na de opdracht mag je voor jezelf knutselen?


tekenen en schilderen
Ben jij gek op tekenen, verven, krijten en kleuren? Wil je mooie kleuren leren mengen die je niet eens in de winkel kan kopen? Leren hoe de basis van schaduw en perspectief werkt en hoe je het kan gebruiken in je eigen kunstwerken? Dan is deze cursus voor jou! Je leert nieuwe materialen kennen aan de hand van opdrachten of gewoon je eigen fantasie. We gaan werken met (kleur)potloden, houtskool, stiften, fineliners, krijtsoorten, acrylverf en ecoline en nog veel meer! We gaan samen lekker aan de slag en achteraf krijg je natuurlijk je eigen kunstwerken mee naar huis.


striptekenen
Als je graag tekent en strips leest dan is dit iets voor jou. Je leert hoe je een eigen stripfiguur maakt en hem of haar de grappigste, leukste, engste, stoerste of mooiste avonturen laat beleven. Jouw fantasie is de baas! Niks is te gek! Je leert de basis van perspectief en het gebruik van schaduw en kleuren, hoe je een strip opbouwt, en hoe je een verhaal het beste kan vertellen. Achteraf mag je de strips natuurlijk meenemen naar huis.


modelbouw / timmerwerkplaats
Hoe maak je een vliegtuig, een schip, een poppenhuis of een kasteel?
Of je wilt iets uitvinden, iets wat er nog helemaal niet is! Dat kan hier!
We werken veel met hout, bijvoorbeeld met het lichte balsahout, voor boten en vliegtuigen. Maar ook met kunststofplaat. We schroeven, boren, spijkeren en lijmen. Er is allerlei gereedschap, zelfs een elektrische figuurzaag. En boormachines waar je zelf mee mag werken. En er is hulp! Dus ben je handig, of wil je dat graag worden, welkom bij modelbouw/timmerwerkplaats.
cursussen

VOLWASSENEN

tekenen, schilderen en druktechnieken (cursus)
Dit is een cursus waarin je kennis maakt met diverse technieken en materialen. We gebruiken houtskool, pastel, conte, collage, inkten, aquarel- en acrylverf. We werken met groeps- en vrije opdrachten. Klassieke en moderne thema's als stilleven, model, landschap, kleur, verhalend schilderen en abstractie vormen het uitgangspunt. In de loop van de lessen kun je bepaalde technieken uitdiepen. Je wordt gestimuleerd om een eigen stijl en eigen uitdrukkingsmogelijkheden te ontwikkelen. De docent legt het accent op individuele begeleiding.

keramiek
Deze cursus is voor beginners en gevorderden. Je kunt kennismaken met de verschillende werkwijzen en mogelijkheden binnen de keramiek of je ervaring verdiepen. Onderwerpen als plaatopbouw, boetseren en werken met mallen komen aan bod. We besteden veel aandacht aan kleur. We behandelen decoratietechnieken als engoberen, onder-en opglazuurverven en de poedertechniek.


KORTE CURSUSSEN:

Model- en portrettekenen
De korte cursus bestaat uit lessen modeltekenen en aparte lessen portrettekenen.
Het werken naar model geeft talloze mogelijkheden om de houding en de sfeer van het model op je eigen wijze weer te geven. Bij portrettekenen is de anatomie van het gezicht belangrijk. Materiaalgebruik, zoals het werken met diverse krijtsoorten, etc. krijgt ruim de aandacht.

Boetseren met was en brons
Je leert een snelle beeldhouwtechniek. Met makkelijk te buigen draad maak je het skelet van je beeld, je zoekt een spannende houding. Met boetseerwas vorm je het skelet tot een beeld dat gaat leven: een springend paard of misschien een danseres?.?
Het beeld van was kan, tegen eigen kosten, afgegoten worden in brons.

Papier-mache, beesten en schalen maken
Tijdens deze korte cursus komen diverse papier/mach? technieken aan bod. Je kunt grappige, gekke, stoute vogelbeesten maken. Ook schalen maken van papier-mach? behoort tot de mogelijkheden.
Je maakt gebruik van mallen en verwerkt afvalmaterialen in je werkstuk. Je verft je beest of schaal met acryl- en glansverf en decoreert het geheel met veren, kraaltjes en zijdeblaadjes. Het resultaat wordt prachtig!

Striptekenen
Het visueel vertellen van een verhaal en het overbrengen van emotie, dat is waar deze cursus om draait.
Met de opkomst van de Graphic Novels de laatste jaren heeft de strip zich bewezen als volwassen kunstmedium.
Als stripmaker ben je regisseur, cameraman en soms zelf acteur in je eigen verhalen. Houd je van tekenen, verhalen vertellen en heb je een levendige fantasie, dan is deze workshop een goed begin als stripmaker. Ook zullen we ons tijdens de cursus bezighouden met karikaturen.
Wat maakt iemand zo herkenbaar? Zijn het de ogen, de neus of een puntige kin? Hoe vertaal je iemands essentie naar een tekening op papier? Tijdens deze korte cursus zullen we verschillende materialen en technieken gebruiken om van een realistisch portret door te werken tot een realistische karikatuur. Van anderen, maar ook van jezelf.


Notitieboek maken en boekbinden
In vier lessen maak je je eigen notitieboek met persoonlijke invulling. Het wordt een verzamelboek waar je je recepten, notities, to do lijstjes, tekeningen, adressen enzovoort in kwijt kunt.
We behandelen meerdere boekbindmethoden zoals de Japanse binding en traditioneel binden in katernen. We werlen met verschillende soorten papier en je boek krijgt een harde kaft.